August 25, 2010

i wish i could.....(parT 1)

software engineer to be is not my dream in the 1st place la..
bila some1 tnya nape amek s/ware eng ah???

"owh mmg i minat dari kecik"
"dari kecik ag i mmg mak i ckp i mmg ada bkat la sal kompiter nih"
"ala mak i yg suruh i jadik s/ware eng sbb nt sng dpt keje...sbnrnye i nk jd doc"

jwpan2 tu sume xmungkin kua dr mulut i okeh....
even when u asked bdk2 skola ren or men..
ape dream jod dorg???

DOCTOR!
LAWYER!
PHARMACIST!
TEACHER!
LECTURER!
POLICEMAN!
ENGINEER but 4 sure NOT S/WARE ENG!!!!

n most of the school students targeting to be docs...
including ME okeh once upon the time...

NOW...
i.m NOT in any medical school or anywhere else..
but in COMPUTER SCIENCE SCHOOL okaeh..

masyarakat sekalian alam bila dgr COMP SCI...
"ks reject tuh"
"bdk ni kn campak je ni dulu"
"COMP SCI ada masa depan ke???"
"ala stkt COPM SCI nk berlagak"
"ada keje ke COMP SCI ni???"

ngape i mention COMP SCI je..
bcoz S/WARE ENG is under COMP SCI SCHOOL...
di sini terkumpul nye student2 yg bakal MENGANGGUR kn3??
spt yg menjadi BUAH MULUT masyarakat...
i xsalahkan mereka2 pon
mentality org yg dipengaruhi environment yg xcukup berkembang....
mentality org malaysia lebih specific ag....

~jgn melenting dak medic n pharmacy..ekeekek~

bakal bersambung lagi...

5 comments:

eesyaheera said...

haha. kalau ada rezeki amik cos ape-ape pun iAllah dapat kerja. goodluck babe!

iQapiQa said...

ee:thanks babe..
best wishes to u tooo

farah ain said...

sori k!!!i memang cite2 nak jadi s/eng...hahahaha*giler menipu* whateva kite keje pun kene engat kite kene ikhlas,,kalau kite jadi dokter pon,,asal baru patient ade kerenah sket,,mula lah cam hampeh perangai,,giler menyampah aku..lagi2 goverment!!sori encik dokter anda dibayar banyak untuk on call ..pakai kete mewah,,umah besar segala tapi layan patient tak ikhlas,,4 what????
bukan dokter je,,semua keje itu juge adelah ibadah:)

iQapiQa said...

kuntom:jom ikuti part2 palk ye..
nt komen la lagi

farah ain said...

ok ahkak iqa!!:)