January 17, 2011

berCINTA dgn HANTU.

hai peeps!

pernah dgr org bercinta dgn hantu?pnah dgr org bercinta dgn manusia jadian?pnah dgr cinta kpd bunian and anything else which related to that creatures???

baik!sy bkn nk citer hal2 tersebut cuma sekadar nk bertanya je..sy pon xpnah dgr citer sedemikian ropa...
seterusnya sila la baca di perenggan di bwah..ha ha ha ha

responden perempuan:abg,abg suka kat sy?

responden lelaki:abg tak tengok lgsung pd ropa paras syg..

responden perempuan:abes tu???

responden lelaki:abg syg awk n suka kt awk sbb awk elok agamanya..perangai pon baik...bla bla bla...

responden perempuan:(muka bangga sambil idung kembang kempis)alhamdulillah.

responden lelaki:yela kecantikan boleh hlg bila2.tp,kalo agama yg kukuh..insyaAllah menjamin dunia akhirat.

responden perempuan:betul2...
responden lelaki:sbb tu abg pilih syg dlm byk2 perempuan yg abg jumpa.walaupon tak cantik lgsg,tp hati tip top.
.........................................................................................................................
pertanyaan:if korg berada di tempat perempuan tu,ape korg rse?di label TAK CANTIK LANGSUNG!!!!

pendapat aku:aku kecik ati babe kalo mcm tu.ok,baik.kdg2 sstgh manusia ni sedar diri dia x cantik.tp,bg aku xperlu kot bnda mcm di dlm dialog di atas di luahkan ssorg  yg kita syg.plg krg,aku nk dgr "bia xcantik di mata org ramai,tp cantik di mata abg"
puji-pujian dlm sesuatu hbgn tu kan boleh mengeratkan n memesrakan dua insan..
ye,kita kena jjur,tp on that situation NO NEED la kan.jjur bertempat boley x???jgn sbb anda nk berlagak jjur di depan perempuan,anda katakan sj keburukkan dia..not GOOD la syg..berhemah boley kan syg....

sekian~
tiada kena mengena dgn yg idop dgn yg dlm kubur..huhuhu

2 comments:

farah ain said...

uhh..begitu tragis nyer ayat si lelaki..mana leh die cakap gitu..ciptaan Allh semua cantik...masing2 ada kecantikkan sendiri..Allah maha adil..:D

iQapiQa said...

betul2...
jhatkan????