March 6, 2011

TrouBle is a Friend!!!!!!!!!

bila kau sedih,kau cari sape???
bila kau ada mslah kau ckp kt sape??
bila kau gembira kau kongsi dgn sape??
bila kau rsa kawan kau tikam belakang kau,kau cari sape??
bila kau break up dan kau down sgt2 kau cari sape???
dan sebagainya lagi

xpelah kau tanak jawab..tp meh sini aku nak jwab..
mungkin jwapan aku jjur,tp maaflah kawan aku nak ckp jugak.
dan jika jwapan aku buat org terasa aku nk dahulukan maaf aku..


bila aku sedih aku tak cari sape2..
aku menangis sorg2.ats katil.sambil bejalan.ape aku kisah org keliling nak ckp.yg penting aku nak lepas kesedihan aku.aku nangis kaw2,sambil aku penat dan tertido..sory if i'm soo childish.nape aku xcari kawan?sbb bukan sume org nk dgr mslah aku,org lain pon ada mslh yg lagi complicated.buat ape nk semakkan pemikiran org lain dgn mslh kita.

bila kau ada mslah kau ckp kt sape??
first nk foremost,sory kwn aku tak cari kau bila aku ada mslah.bukan kau tak berguna utk aku tp mcm aku ckp td.aku tanak semakkan diri kau dgn mslah aku.mungkin kau ada mslah yg lagi lagi dahsyat dari aku!

bila kau gembira kau kongsi dgn sape??
aku gembira mood aku ok.aku boley melawak sampai subuh.aku boleh senyum sorg mcm kerang busuk.ape aku kisah.kawan maaflah sbb aku tanak citer nape aku gembira.kalo aku citer nanti ada yg ckp 'ah belagak','org lain pon penah rsa mcm tu bkn kau sorg','bosan lah citer hal dia sokmo','ah bosan ah nk dgr citer sal BF dia sokmo' .see,bkn aku reka2 citer okeh.aku penah alami and foir sure antara korg pon pnah rsa.

bila kau break up dan kau down sgt2 kau cari sape???
aku penah down sbb lelaki.sbb nape aku ditinggalkan sbb aku terlalu percayakan insan itu..ok full stop!mse aku down tu aku tahu nangis,nangis,nangis dan nangis.adkah aku x bercerita pd kwn2??yep aku ckp tp cuma sebaris.'aku da clash'.tet.........
nape aku tak bercrita?sbb aku tak nak ingt hal itu,so plis jgn tnya byk2.kalau kau nk tahu jugak tggula 6 7 8 months lepas aku da fully recoverd aku citer.

cuma pesan aku,bg yg x leh nk pendam jgn buat mcm aku buat..nanti kau gila.aku bila marah,DIAM.kalo nk aku berckp bila mrh mksudnya caci maki.bila ada mslah mintak petunjuk Allah S.W.T.kadang2 bila ckp pd manusia pon tak selesai mslah..ada kala tambah mslah pulak bila manusia itu tak memahami kita.

p/s:aku rindu kau.kau dekat dgn aku,tp xrapat.bila lg kita dpt tadarus bersama???

2 comments:

Husna Najihah said...

ahkak iqa...chill babeh!
syg ko

iQapiQa said...

mmg chill da..syg ko jugak