November 4, 2011

hoi!aku jelous.So,what?

Assalamualaikum w.b.t dan salam kegemukan dari aku yang gemok.hahahahahaha

seriusly aku rasa aku gemok tahap obes.well current weight aku 60 plus plus but tak exceed 70 lagi.Dengan ketinggian aku 168cm,sume org ckp dah OK.but bg aku ia menyebabkan aku selalu berada di comfort zone which mean aku selalu akan fikir aku tak kelihatan gemuk.Dan realitinya aku ni da pre-overweight.what dehhh.

And aku tabik spring od yang dpt menurangkan berat badan.jelous sangat.Sebab?Sebab aku tak mampu buat mcm kau orang.Lebih-lebih lagi sekarang nafsu makan aku membuak-buak macam no days for me tomorrow.Mak aku selalu cakap bila mak aku tengok aku makan bila balik umah macam pelarian kebulur.Mak,bukan kebulur lah tapi kelaparan sebab masakan mak sangat legend di hati anakanda ni.

One of my fren berjaya lost weight dgn tak makan nasik.Tapi aku rasa aku tak mampu macam dia.Perut cap org kampung mesti nak jugak nasik even sesenduk.Sehari tak dapat nasik ketar-ketar mcm org parkinson.Sangat cemburu dengan kawan-kawan yang berjaya dengan diet protein.

Huh!Bila lah mahu kurus bak form 5 dulu-dulu.Zaman budak hostel.Sibuk sukan,sibuk debate.Makan ke laut.Lost weight sampai 52kg.Berbelas kilo naik hasil ternak lemak selamat 5 tahun.Rugilah kan nak slim balik.kahkahkahkah..

SO,till next.Chiow!

p/s:post ke 400!

4 comments:

yuyueyuliana said...

dok napok gemuk pun pqah

iQapiQa said...

huhu.nak nampak mana gemuk...tgk di sebalik baju.hahaahah

Cik Una said...

oit mek..ok doh mg 2..nk gemuk n kurus tara mana lg..ok doh tue!!!

iQapiQa said...

una..kau tahu aku gemok mana kan??hihihi