November 2, 2010

sodap weh mcm mkn mcD..tQ cik kak

ptg yg redup di terengganu.seredup hati ku tp jd dingin sebentar..aduhai..tak berapa nk puitis lah..

mula sy nk ucapkan TAHNIAH blog TALKS TO MY HANDS sbb akhirnya ada jugak org nk komen n copy post sy n sanggup bt entry plak kt blog dia.huh!kwn sy ckp sy patot bangga.mmg bangga sbb jd perhatian org rupenye blog sy..alhamdulillah...krn post yg satu itu..alahai...


kt blog sy ni sy suka tulis ape sy rse.kdg2 sy tengah nangis pon sy boleh menulis.kdg2 sy tgh emo tahap cipan pon sy boleh menaip.sbb tu kdg2 sy rsa ada je post yg  xsepatotnye sy tulis.sy suka tulis apa sy rse,sbb kdg2 ape sy rse sukar sy nk luah kt kwn2 sy.so,sy tulis dgn harapan ada blogger yg pham tp ada jugak yg kasi hentam.kwn sy kate,besela dunia blogger.....unexpected.
sy ni jenis yg boleh menerima teguran org,sy jnis yg boleh dgr nshat org tp ada caranya.sume kwn2 sy tahu bila mereka nk tegur sy,kn face to face..one by one..bkn hentam by hentam. bukankah seeloknya menegur ssorg tu sebaiknya tidak mengaibkan sorg tu.

cuma yg xenaknye di sini,jika ada ssorg men'copy kate2 sy di blog ksygn sy ni tnpa pengetahuan pastu hentam2 plak sy.sy kn bkn jenis x mrah2 org sy kn cool sokmo.xpelah,copy lah ag ape2 yg menarik sgt di blog sy ni jika kamu mahu..dan jgn lupa link kn sekali ke blog sy,bru traffic sy melambung tinggi.BE sy pon banyak.nt nuffnang bleh kasi duit kt sy.sy pon gembira.

hurm..psal n3 sy yg menjadi hebohan sgt tu (heboh ke?)
sy nk komen sikit ni..sikit je.
"sy bkn terdesak utk ke tahap itu whai cik kak,mgkin dr ayat2 cinta sy tu nmpk mcm desperate tp sy msih boleh berpk scra waras whai cik kak.ape yg cik kak nasihat sy tu sy admit,sume cik kak ckp sume betol sbb cik kak org yg berpengalaman tp cara cik kak salah.sy percaya pd ketentuan Tuhan.jika bkn ini mse nye sapelah sy utk mengubah ketentuan Tuhan.cik kak doakan sy bahagia ye di ms depan.cik kak pnah jd remaja kn,mesti cik kak pnah rse mcm sy rse kn..tp,mgkin kali ni sy terlebih xpress my feeling la kak.jgn srius sgt kak.sy bdk2 xmatang ag cik kak.nk nasihat berpada2 k."

P/S:mcm ne ea nk bt supaya org xleh nk copy pape dr blog??tulun2.mohon petunjuk

16 comments:

LadyRye said...

nak aku link kah?

LadyRye said...

sebab kalau nak bleh saja aku link..

LadyRye said...

sebab aku tanak malukan hang la aku tak letak link...

satu lagi, ada aku mention nama? ada aku maki? sila mengomen di entry aku kalau rasa diri betol..

apa yang aku cakap based on experience..kalau maw dengar terpulang..takkan aku nak menulis pendapat aku pulak di comment box hang ni.

lagi satu, apa beza copypaste dengan terus letak link? copypaste adalah satu cara untuk tanak malukan tulisan orang yang menulis tu..cuba kalau aku link, hang lagi malu, kan??? walaupun traffic laju..walaupun disable copypaste kalau orang nak buat malu, dia bleh ja printscreen..tapi aku tanak malukan hang, this is blogsphere, dear..u cant claim anything urs..

iQapiQa said...

tQ cik kak.
this my blog.i can write watever i want.n if u copy paste watever i write i means plagiat.
srius sy xkata ape akak kte salah n ape sy ckp betul.
but the point here is wrong manner la akak copy paste tnpa pengetahuan sy.

Anonymous said...

ni la orang ckp..
rase diri tu btol
xhormat org..
klu da cukup mkn asam grm..
hormat la sket..
Pendapat die..
ikut suke die laa
die nk kawen
bkn gune duet hang pn!

iQapiQa said...

sape kah ini anonymous?

iQapiQa said...

bt ape sy nk malu dgn ape sy tulis..
my pleasure kak if u nk link

s.a.r.a.h.s.h.o.m.e.l :p said...

budi bahasa budaya kite
:P
nk tegor xsalah
tapi biar btol carenye
baru owg dapat trime & fikir ngn waras
:)

iQapiQa said...

sarahshomel:btol tu dear!
:)

Anonymous said...

ini saya..fathiah..huhuhu
huhuhuhu..
biase la ka..org yg trase lebey byk pgalaman..
bek aku tye mak aku ke..m.cik aku ke..moyang aku ke..lg byk pengalaman dr si "akak" tu..
ops sori..rasenye xmgape tkasar sket bahase..sbb bahase die lagi kasar kot..xsgke wujud org yg sbgini..klu die xle nk trime pdpt org lain..watpe org nk trime pdpt die! Open ur damn eyes tu beso2..
Rmai je yg kawen mse blaja..bleh bahagia..org skeliling die je kot mcm tu..eh2 wait..sy ter'emo' ni kenapa???ooo tidak slh..sbb die pn emo xtentu pasal gak kan..muahahahha

Anonymous said...

tapikan..tapikan..tapikan..ramai je kwn2 kita yg kawen muda xde mslah pon..lantak p la org tu nk suruh mak bapak die jaga anak ke ape ke kalau mak bapak dorg yg nak..hal mcm ni msing2 pnye kemampuan la..ak dah penat da bace kes anak2 haram mlambak2 kat luar tu..baikla nikah awal2 yg mana nk nikah tu la..at least anak yg lahir tu sah taraf nye pd mata masyarakat..kesian ak tgk anak2 yg terbiar tu..mgkin sbb trmakan hasutan akak ni xnk bg kawen awal.huhu

Anonymous said...

lg 1 akak ladyrye..mmg betol bahasa melambangkan bangsa..emm tp dr segi penulisan akak ni blh ke sy ckp akak ni melayu??u are older than us so xslh rasenye ckp elok2 kan..xtau la klu mmg org utara ckp mcm tu.sy pon ramai gak kwn org utara n pnh stdy kat sana kot.tp xpnh knl lg la org utara yg mulut longkang..even mamak nasi kandaq pon baik2 aje.xsalah pon akak nk tgur bdk ni tp apekah cara akak mnegur sprti komen diatas tu sprti bg nasihat?mcm ajak wrestling ade laa..klu sy pon mmg bikin panas la derrrrr..MULUT TU CONTROL BANYAKKK OK!

Husna Najihah said...

ahkak ika...im so pity wit u kene tegor smpi cm2 skali..sabau syg..i know u beter den her...:)

nway,mak aku kawen tyme blajo jgk..tahun pertame mse dgree lg..bahagie jer...ank 6 lg..besau2 dah skang..kalau bole,die pon nk aku kawen mse blajo same cm die...n skang mak aku parttymer ceramah kursus kawen..kalu ahkak ika nk kawen awl,g dgr mak aku cmrh..haha

cmne nk kate ye..setiap org ALLAH da bg rezki berbeze-beze kn...semua org nasib kt dunia n akhirat ni x same..bergantung pd amalan...

moge kite semua mendapat keberkatan dunia akhirat dariNYA:)

iQapiQa said...

una bwak mak ko bt ceramah kt cni la...pastu syok na...

Husna Najihah said...

haha..jaoh boh..

iQapiQa said...

sggup byar lebih...