December 19, 2010

"MY SHOES"

salam pembaca sekalian..samada kalian dtg hnya utk berblogwalking mahupon dtg utk membaca n3 sy..terima kaseh sy ucapkan..okay sy mmg nk mulakan n3 ni dgn sesuatu yg agak formal..kih3..tp,sy xpndai nk formal2 sbb rse mcm tgh tulis esei utk SPM...bahasa melayu kertas 2..

teringat zmn sy berstatus PELAJAR SEKOLAH..setiap sem (sek sy dulu pon gna sistem sem mcm u) mst ada oral test..ok bkn tuttttt oral okay..nk senang ujian lisan la bg subjek BM n BI..kdg2 teacher sy amek 15% utk carrymark for final (sek sy pon gna bnda alah carrymark ).sy plg suka ujian lisan BI dimana kami kena bt speech.n then present dlm class.

tajuk speech plak besenye bebas.mcm besela mrkh tinggi if sape dpt hafal teks.fluent.confident.no grammatical error.sy dlm kategory student bese2 je..tp,ape yg menarik dgn speech ni..nanti ada classmate sy akan bt tajuk speech yg klakar2..bg sy lah ianya klakar..nk dijadikan cter ada guy dlm class sy ni dia bt satu tajuk pasal MY SHOES..eventhough his english mcm so so je la.tp,he got higher mark.teacher sy ckp dia ptot dpt higher mark sbb tajuk dia unexpected for the teenager mcm kita nk ckp psal my shoes ni..yg bese ckp psal my shoes ni student jah 2 3.see..tajuk pon memainkan peranan pnting U!

and ape yg bt speech dia menarik sbb sy rse dia jjjur dlm setiap kata2 dia..which for example,"my mom bought this shoes for me" n he pointed to the shoes he wore."this shoes is cheap"..urm just like he's promoting new brand shoe.n with just the sentences came out from his mouth..people laugh..sakan lak tu..he only took 3-5 minutes kot for his spontan speech..n he got higher mark..just talked bout his black school shoes..see people with the sense of humour peoples love most.ngee~

coz of that i admired him..i had once crying bcoz he got apendik..haahah..siap tulis surat kt my besties mse tu ckp..i worried of him.kah kah kah.citer zaman sekolah..admire clasmate sbb pndai bt lawak..

p/s:ni cter lame..mampos aku kalo bdk tu bce..





6 comments:

Finger Notes said...

haha... biarlah dia bace, baru vangga sket ade org admire dia. hehe

iQapiQa said...

finger note:malu la sy..agpon,sy tak penah berckp dgn dia..kih3

ayyu said...

haha..time sekolah kt besut ke iqa

iQapiQa said...

oh dayu..mna mu tahu nih...cc

ayyu said...

hahaha..teke jep

iQapiQa said...

tepat sekali dayu