December 16, 2010

perbezaan sy dan mak sy.

selamat pg sume..
ok sume tgk baek2 tjuk bebelan aku arini.tjuk pon nmpk mcm ntah pape bak kata adik aku.mcm xde bnda lain nk ckp..kah3..aku kesah hape..aku nk bebel jgk..huhuhu

in short aku nk ckp ni je..

aku nk ckp sal perbedaan ant aku dgn mak aku bila buat keje umah..style aku dan mak aku nmpk berbeza.style akak aku,adik aku lain waktu aku ckp.

ok mak aku bila bt house chores ni pesen dia suka lambak2 dulu pape pon.mksudnya di sini.kalo baju or pinggan magkuk mak aku lambak dulu dlm sinki or bakul smpai tinggi menara KLCC.hahaha..pastu da dia siap keje dia kt ofis dia,baru dia stat bt keje2 umah..kdg2 adik bgsu aku bengang sket cara mak aku ni sbb bju2 fevret adik aku ni lmbt basuh..so,bdk kecik tu 'xde' bju nk pkai wahal dlm locker dia ade je bju laen.bab2 pinggan mangkuku plak kalo dah mengunung dlm sinki kalo adala adik llki aku tlg basuh..tp,bkn basuh sume..bsuh setakat yg dia rse berminat n supaya x kelihatan menggunung.sakit mata ketenye...kah3..lg,parah mak aku ni bila dia tahu aku nk balik..adik aku ckp mak aku sggup x nyapu umah 2 3 ari sbb nk tggu aku balik,aku sapu..bersih katenye aku sapu...ceh..calon mnantu yg baik ye macik2..kah3..

pesen aku lak.pesen org muda la sbb aku muda ag..aku nmpk lbh dr2 pinggan mangkuk dlm sinki aku da basuh.baju nmpk boley muat satu tali ampaian aku da basuh.tp,bila mak aku tgk..mak aku ckp..cara aku x ekonomikal..pndai mak aku bab2 ekonomi ni...org mkn garam dulu..tp,utk selamatkan pandangan mata aku n adik2 aku dari bnda2 berlonggok ni aku tegar2 jgk bt style aku..kah3..sbb mak aku bz dkat ofis dia..so,dia xksah dah ape pon asal beres..cuma kalo dia rse sabun cepat je abes dia claim dgn aku...grrr..hahaha
skrg ni aku cuti kan..so,xpelah..nant umah ni bkal ke keadaan asal la bila aku xde..maklumlah yg tinggal mak aku n anak2 teruna dia je..kdg2 sian gak mak aku,bila ye ABG aku nk kawen.ada mnantu snang sket tp jgn menantu HANTU suda la..kah3...

p/s:xde pic dgn mak sbb mak kau ckp dia xmuat msuk gmbr..cool x mak aku..kah kah kah

4 comments:

mizz_aainaa said...

hehe.. biasalah tuh..
kira rumah tak bersepah, oklah tuh.. hehe~

iQapiQa said...

mizz_aaina:adatla kan mcm tu.hehehe
tQ 4 droppinG

Risha4ever said...

rajin anak mak hehehe

iQapiQa said...

Risha4ever:sementara mseh bernyawa..hhuuh