December 14, 2010

tolong aku,bantu aku.n3 mntk tlg!

selamat pg..ok.aku ada mslah nk bg tjuk n3 aku ni hape.ades..

ok senang cter,aku nk tnye.
"sape2 pnah amek loan dgn PTPTN?and then,benti amek loan sbb dpt scholarship laen.ok bkn nk berlagak nih..tp,mmg nk tnye.bpe lama PTPTN amek msa utk proses borang tu?korg anta direct ke PTPTN ke or melalui universiti?"

ok,cter aku mcm ni.aku 5 sem amek loan PTPTN.tp,br2 ni ada rezki haku org bg shcolarship.then,aku HARUSlah terminate loan haku dgn PTPTN b4 loan utk next sem masuk.kalo aku xterminate n sempat loan masuk sem depan.aku bkal berhadapan dengan saman dr PTPTN krn dikatakan mempunyai 2 penaja.So,skrg haku da anta borang perbentian loan PTPTN ni melalui universiti tp td haku kol PTPTN dia kata xsampai lg borangnye.so,dia mntk antarkan salinan borang tu yg SAH2 aku xdpt fakskan sbb borang ada kt pejabat bahagian penajaan universiti.

nk g universiti jauh,nk anta semula borg nt ada redundant borg.nk suh bahagian penajaan anta cepat2 ke PTPTN nt aku kn marah..oR AKU BAKAL BERDEPAN DENGAN SAMAN???

2 comments:

kswsk said...

iqa kena g jugak ptptn..kang jd mcm akk..akk 1st batch ptptipu ni...pinjam skit jer..ms terminate tu dia ckp kena submit surat penangguhan bayaran...smua akan kira pas kita abes blaja..skali rupanya yg ditangguhkan ialah dia mintak bayaran..tp % ttp jln..so akk dr pinjam dlm 6k now dah jd dlm 15k...gilo byk tak dik...utk 3thn yg akk stil blaja tu dia caj %...baik Iqa g opis ptptn tu..

iQapiQa said...

kswsk:tQ bbyk akak.kwn2 n senior pon ado ckp mcm tu.dan ada yg da kn saman pon dgn ptptn tp dorg bt xlyn.takot gak jd pape.sy bkn ank org kya.kalo akak 6k jd 15k,sy?17k sy pinjam..agak2 bpe?