March 12, 2011

cerita pasal kahwin lagi..please jangan serang saya lagi!!!

assalamualaikum..
my second entry for today..hoyeah!!
cuti sekolah?utk budak-budak sekolah la kan kan kan kan??
budak tak sekolah tadak cuti kah?ok fina dia cuti sepanjang tahun.keh3..gurau-gurau sahaja.jangan sentap okeh.
semalam pak cik aku cakap dia dapat 11 wedding invitations.wah..SEBELAS babe.
alah comman la kan orang amek kesempatan cuti-cuti macam ni buat kenduri kendarat kan.amek peluang agar semua sanak sedara dapat pulang memeriahkan majlis kahwin kita kan?majlis kahwin KITA??no la no la no la..majlis kahwin mereka.keh keh keh

cakap pasal kahwin ni kan..aku inagt la tahun lepas aku kena attack secara kecil kecilan oleh seorang blogger pasal aku cakap aku nak kahwin masa blaja.urmm..if blogger tu ada baca lagi blog aku ni,aku cuma nak cakap..niat aku tu tak berubah lagi sampai sekarang.uh keras kapala keras hatinya aku ni..well..if aku sambung blaja ke peringkat SARJANA,aku still da rsa kahwin masa blaja kan kan kan kan..kah kah kah
nak tergelak aku bila ingat balik kisah itu.

bila baca blog wanita bergelar isteri dan juga ibu ditinggalkan oleh sang suami aka bapak, jujur aku takut.sbb aku tak tahu aku pada masa depan macamna.bernasib baikkah aku,taupon senasib seperti ibu-ibu tunggal yang ditinggalkan??ye ye ye aku terlalu awal utk berfikir tentang ini tapi sekurang-kurangnya aku sedar bahawa bukan setiap PERKAHWINAN ni berakhir dengan BAHAGIA.so,i've to be well-prepared!!

cuma nasihat aku pada diri sendiri,rakan-rakan dan adik-adik,jgn mudah mempercayai lelaki,jgn terlalu mangharap dan menagih janji seorang lelaki,jangan mudah menggadai maruah dirimu kerana cinta lelaki.selagi tiada ijab dan qabul antara kau dan dia.

4 comments:

da[Y]un said...

huh...entri panas,
kalo gitu bila la nak kawin ni..hehe

iQapiQa said...

bila ada org dtg pinang..hehehe

~tYa~ said...

hehehehehe
hoyeah!
kawen2
tia nak kawen jugak laah
wakakka
gedikz gedikzz

iQapiQa said...

tya:u jgn gedikz la..u da tunang.u da langkau i kan..kah3