April 16, 2011

T_____T

salam..
chill baby chill.yes chill.
yes aku nk citer kisah sedih lagi menyayat hati aku .hati kamu?jawablah sendiri selepas baca ini.
maaf aku tak ada entry kisah-kisah romantik dgn BF,aku tak ada msgs dari HP nak copy n paste kat sini.aku banyak kisah sedih.alhamdulillah aku tak banyak sedih pasal family eventhough aku sudah tak punya abah seperti kamu kamu kamu.alhamdulillah Allah bagi kecemerlangan dalam pelajaran pada saya.tapi betul la kata orang Allah tu Maha Adil kan..Allah dah bagi banyak senyum dalam banyak hal cuma dalam hal hati dan perasaan,cinta,kasih,sayang air mata aku banyak membazir.amat banyak.aku tahu membazir dan aku tak terus membazir kan airmata aku untuk hal itu lagi.cukuplah setakat itu.

betul kami ada plan utk maju setapak lg dlm hubungan kami tapi setakat ini terlalu banyak halangannya sehingga aku penat mengekor cinta dia.ye aku jujur salah aku.ye betul aku mula rasa bosan.bukan aku bosan dengan dia tapi aku bosan sebab tak ada kemajuan dalam hubungan.yak guna hanya bercakap di mulut pung pang pung pang tapi hasil tadak!

so sekarang aku sudah decide dan kami sepakat untuk berpisah untuk sementara waktu sehingga masing-masing sudah bersedia.tatkala aku berpisah dengan si dia, aku mahu jadikan diri aku yg terbaik buat dia.bialah masjid yg kami bina nanti dimulakan dengan penuh barakah.then we'll stop to see each other tapi dah kalau terjumpa di blok kuliah nak buat mcmna kan.rezeki la tu..ye idak?

aku mohon bila aku jumpa kau nanti,kau dan aku sudah sedia.mentally and physically.

lelaki itu,
jika sekarang kau tidak bersedia,
persiapkanlah dirimu dari sekarang.

jika sekarang kau cakap kau tak nak aku susah bila bersama kau,
siapkan diri kau supaya nanti aku tak berasa payah.

jika sekarang kau cakap masih terlalu awal,
aku harap nanti tak jadi terlalu lewat utk kita.

dan AKU, 
aku akan persiapkan diri aku utk kau,
aku akan jadi muslimah solehah seperti kau inginkan

maaf!sekian dari aku.

p/s:aku mohon doa teman-teman sekalian semoga dipermudahkan segalanya utk aku dan dia.

4 comments:

Farie said...

selama mana pun kesediaan yang diharapkan, percayalah takdir yang lebih utuh menentukan segalanya sama ada kamu dan dia bersedia ataupun tidak...

iQapiQa said...

tQ vm kak.farie.nasehat yg berguna.kdg2 kita terlupa ape yg terjadi ini adalah takdirNya.

oRkEd PuTiH said...

salam..same2lah berubah ke arah yg lebih baik..jika die mmg tertulis untuk awk..mgkin ini dugaan tok awk bersama dgnnya...jika sebaliknya mgkin ada yg lebih baik tok awk..=)

iQapiQa said...

orked putih:tQ utk nasihat itu.sy redha atas kehendakNya jika ape2 terjadi tidak memihak pd sy.doakan utk sy ke orked.