October 24, 2011

perempua bila tak dengar cakap nak jadi ape??

Assalamualikum w.b.t dan hai.

Panas panas panas panas.semalam dah sejuk hari ni panas lagi.eh bukan sebab kat lua ujan ker panas ker.hati aku ni ha.turun naik turun naik ke.kecik besar kecik besar je aku tgk.

entry sebelum ni aku da tunjuk kat korang kan sinki hostel aku?well alhamdulillah semalam tengok dah kemas.pinggan pon tak berselerak dah.sinki cun jer.Terima kasih kat housemate aku yg aku nampak kemas umah bagai.kemas pantry.Warning!Yang kemas semalam bukan si pelaku OK!Thanks jugak sebab yang tukang kemas tu dah naikkan notis.Pada awlnya aku plan nk kemas jugak tapi balik2 test tgk sume dah kemas.Alhamdulillah.Dan nampak gayanya bukan aku sorang jer yang hangin pasal isu ni.

Buktinya,

Dan adalah sangat mengecewakan si tukang bersih apabila melihat keadaan seperti di bawah,

Pada jam 12.33,sinki adalah pada keadaan seperti di atas.Beras bertaburan.Sisa makanan bersepah dalam sinki.Sape tak hangin kalau macam ni?

kepada si pelaku(walau aku tahu kau tak baca,aku akan buat kau baca),
Inilah dia kalau orang cakap tak reti bahasa.Kau dah sepahkan orang tolong kemas dah kau geli sangat nak korek lubang sinki.Dah kemas kau sepahkan balik.Ape kau ingat ada orang gaji dalam umah nie?Kami semua mahasiswa macam kamu.Pagi tetap kena bangun ke kelas.malam tetap ada discussion dan assignment?Apakah kau masih menganggap kami sangat bermurah hati sentiasa menolong kamu mengemas?Tolong tetap tolong sebab kami sakit mata,hidung rasa macam nak berkulat bau makanan berulat.Tolong lah jadi perempuan sejati.Jangan lau je nak cantik,dalam hampeh!!!Sekian~

Maaf jika aku banyak membebel pasal benda ni kat sini.Bukan tak nak g slow talk dengan orang tu.tapi jenis aku,selagi aku termampu aku tolong.Aku buat cuma aku membebel.Bukan tak ikhlas tapi sebab penat bila kerja tak dihargai.Satu lagi,sebab mmg aku suka membebel di blog!hahahahahahahah.Setakat ni aku ikhlas buat apa aku buat.

Sekian sudi membaca.keyBoard off.


2 comments:

ChoMoTcHomEyL said...

hurmm . .samala dgn housemate sy . .
tp bg sy pling annoying ble jemur baju x guna hanger . .die ingt die sorg je ke nak guna ampaian baju tu ?? dushhhhh !!!

singgah n follow blog sy klu sudi :)
sonatadecember.blogspot.com

iQapiQa said...

ChoMotcHomEyL:
huhu.amek baju buang dalam tong.hahahahhaha