November 9, 2011

kerana RM10 aku melenting??

Assalamualaikum w.b.t dan kau orang sihat?Dah lunch?

Kalau dah makan,Meh sini nak gebang 1 hal.Tengah panas hangat ni meh aku nak citer.Niat aku bukan nak memburukkan mana-mana oihak cuma nak luahkan ketidakpuashatian aku terhadap service satu kedai foto nih.

Tadi aku g amek gambar passport dengan tujuan bukan nak buat passport pon tapi nak letak kat resume.Nak intern taun depan,nak emel resume ke tempat intern.Aku pon pegi la satu kedai ni.Aku pilih kedai ni sebab kwn kakak aku keje situ.

pegilah aku amek gambor.Pastu photoG tu tnya nak print bpe keping.Then aku tnya bape RM?Dia cakap 4kpg RM13.(mahal)So,aku rasa tak berbaloi sbb sume resume kena emel je tak ada pon yg kena post(hardcopy).Once aku cakap aku nak CD,photoG tu buat muka dan cakap "Nak CD RM10"(buat muka tak puas ati).Pastu kuar bilik fotoshot tu dok soksek soksek dgn kwn2 cakap aku nak CD je dgn muka tak puas hati.EH!Aku customer suka ati aku lah nak mcmna pon.Sabor jela.

So,aku amek CD.Bayar RM10 dan pulang.alalalalalalalala.DANG!Balik2 umah tgk gmbor tu.MasyaAllah.
Hambek kau!Gambar gini kau bagi.Sikit ko tak edit.Cut buat frame ke.Siap nampak pintu kedai kau.Hebakkk ahh.

Aku ingat bayar RM10 gambar puas ati ah.Balik bleh tempek jer kat resume.Alih-alaih aku jugak kena edit sendiri.Cikai punya orang.Tak reti amek hati customer.Ape?mahal sgt CD.CD baru singgit kot!Aku taknak racist tapi ni kedai Cina.Kedai ni bagus.Tapi sebab ada pekerja macam nilah buat org sakit hati.Serik nk dtg kedai kau!btw,photoG dia tu indon ke malay?muka gaya indon.siap short pant.Tapi cakap melayu fluent!And he's female.

Pesanan penaja,bila nak maju layan customer gini??eh bukan pesanan tapi pertanyaan!
Demi tempat intern gigih aku edit picture.Naseb baik ada sikit skill.Kalau org yg xde basic trus dpt gini?watdehahahahahahah!

Maka hasilnya,(show off sikit)

Okeh.abaikan yg sememeh tu.Btw mmg niat dihati nak edit gambor tu tapi tak expect akan jadi seteruk tu.
Okeh.plastique gitu muka haku!

Ok.Bye.Keyboard OFF!

6 comments:

cikpinky said...

hahaha.teruknye kedai tuuu..kt mane ni iqa?

Cik Una said...

mahal nyerk rm 10 cd jer..huk2..
xpe qa,ko kn ebat bab2 adobe..

aku pon adobe sendiri je gmbr pasport pasal die bg full pny body..adobe sndri jela bg cun!huhu

iQapiQa said...

cikpinky,kedainye ok tp pekerje mcm hampehh.ni area dungun.hihi

iQapiQa said...

una,
da adobe la tu jadi plastique.cun tak?cun tak?hehehe

dillataib said...

wah.cun.
hai cik adik.name sape.
kenal boleh??
hehe:D

kalo ak jadi mung,
ak gi komplen ke boss kedai tu.
sape2 hok waras pun setuju rm10 utk cd dgn gambo gitu
adelah cekik daroh.

baik ambik kat umah.
blkg tu ambik kain baju skolah menengah kerajaan buat
jadi background.huhu

iQapiQa said...

hai cik kak.adik adik lelaki mahupon abg yg nsem kah?hahaha.

dang aku sampai dumoh dulu baru aku sedor gambor ye wi uduh.

plan nak amek diri tp dop dang.bizi etek.