September 29, 2013

LDM cara kami.

Assalamualaikum wbt.
Post ke 6 kot utk arini.See bosan xtahu nak bt ape dah haku arini.
So, back to the topic.Aku rasa rmai psgn Long distance marriage (LDM).Salah satu reason ldm nih plg byk sbb komitmen keje.As for me until today xdpt cari keje area TRG lg.Xkiralah bukan in besut pon.Last week bru pegi exam position Pegawai teknologi maklumat under kerajaan negeri.Moga2 dptlah.Amiin
Then, byk jgk suara2 sumbang berkata kalau kawen tapi dok jauh2 buat ape.same je mcm tak kawen.Amboii..sedapnyer.Tak sama dik oi.Kalo xkawen, bila berjumpa/dating pgg2 tgn equal to bertambah dosa.If kawen siap dpt pahala dik oiii.Berckp dlm fon dgn psgn, pon dpt pahala.Kan seronok.Walau jumpa kdg2 sebulan sekali, tp stp kali jumpa excitednye rsa.Malu2 lg.Rsa mcm pengantin baru sokmo uolls.

As for me and husband, jumpa 2x sebulan.Kdg2 dia dtg kl, kdg2 ak balik besut.Counting days ari2 uols.Pastu tiap2 kali nak jumpa xlupa beli buah tgn utk pasangan.X kira lah walau kerepek sekalipun.My husband look happy okehh.

And bila turn aku balik besut, husband saje longgok baju taw.Sbb nak bg pahala lebih kt wife dia.Walau hanya do the laundry tp effect nye tinggi okay dlm rumahtgga.Overall husband sebenarnya jenis yg boleh diharap.Pg2 ak akn turun bancuh air dan dia xkisah if aku mntak tlg kemaskan katil.Kdg2 bila sampai sana, tgk bilik dah kemas.Ya Allah..husband3...
Tp stp kali nak berpisah stp kali bertemu tu, mmg hazab donia.Xsah kalo x menangis.Kdg2 baru 3 min dlm bus/flight dah sms rindu...

LDM ni ada pro n cons.Tp pd yg tak berLDM mcm kami nih jgn lah berkata sesuatu yg mengguris hati cth tak bimbang pasangan pasang org laen kt sana, eh korg ni xberanak pinak lg tulah sape suruh dok jauh2, tgk kami dah anak berape.

Soal ank tu soal rezeki kak.Mcm jodoh jgk, duduklah di benua lain2 pon tp bila dah jodoh ttp bersatu.Mcm tu lah soal anak.Yg pntg msg2 kn kuat.Percaya 1 sama laen.
I choose long distance marriage, does not mean i like it but i survived.

Till then.

2 comments:

Miz Winky said...

InsyaALLAH xlame tu.
lepas ni dapat duduk same2.
jangan risau ramai org LDM di awal2 perkahwinan.
semua survived je kan.
even kakak ct n husband sorg di labuan sorg di kedah.
semoga happy2 sokmo.

Siti Shahidaanis Abdul Aziz said...

same la kita..=) mmg tyme jumpe bkn maen lg happy..tp ble part nk pisah tu..x snggup.=(