February 17, 2015

MY FEAR..will it comes?

Assalamualaikum wbt.Salam sejahtera.

3 months left for our next anniversary (2nd anniversary).Honestly,aku tak expect aku akan menunggu selama ini untuk seorang zuriat.Selepas setahun berkahwin aku beranggapan dan bersangka baik.Mungkin Allah akan beri zuriat pada tahun kedua perkahwinan aku.Sangkaan aku meleset.Jauh menyimpang sebab aku lupa.Yang Maha Merangcang bukan aku,tapi Dia.

Lately,to be honest aku banyak berendam airmata.Sampai suami hairan.Aku berendam airmata lebih dari BIASA!Maafkan isterimu sayang.Perasaan aku betol-betol serabut.rasa rendah diri sebab tak dapat memberi zuriat pada suami tu makin lama makin menghantui. Lebih-lebih lagi masa pulang ke kampung untuk majlis perkahwinan adik aku haritu,suami request sebelom balik nak main dgn baby Ilyas(sepupu aku).Kau tahu apa aku rasa tatkala tengok suami aku main dgn baby?Allah sahaja yg tahu.Aku rasa aku tak berguna utk dia.Aku tak boleh bagi kebahgiaan memiliki sorg anak pd dia.

Dan aku gembira bila dikhabarkan ttg berita bff dah bersalin.Sangat gembira tapi disebalik rasa gembira tu sejujurnya aku cemburu.Aku kepingin sorg zuriat.Tengok bff boleh usap-usap baby dia.Ya Allah bestnya.Aku nak rasa semua tu.Dulu aku selalu berdoa biarlah rezeki anak tu datang tatkala aku selesai masters tapi sekrang BERUBAH.Aku dah tak kisah if i had to quit my study asalkan aku boleh bagi zuriat kat suami. I dont care anymore!

At some extend, i whispered to my husband.I said I redha if you kahwin lain for a baby.For your zuriat.I know my husband not financially stabil but if so,i sanggup.Anything I will sacrifice for you but not you to sacrifice your dream sayang!

Till then.i nk continue berendam airmata.Kat lab pon lab lahh.Tak ada org jugak.

Wassalam


4 comments:

Najib Ariyan said...

berdoalah terus... jangan berhenti.. banyak2 kan istighfar... Allah akan memberi pada tarikh yg paling baik... jangan dipaksa kan... jangan meminta apa yang suami tak boleh... perasaan sendiri jangan jadi racun...

Anonymous said...

kdg2 kata2.. niat kita mula2 tu yg mgkin menjadi suatu sbb sesuatu tu trjadi... mcm sy... dulu slps je kawin..sy pernh ckp.. hrp2 rezeki anak ni jgnla cpt sgt.. (mean.. maksud sy.. kalau blh xnak la bunting pelamin..)..dan...takdir tuhan... mgkin sbb sy brdoa mcm tu..Allah tidak memberikan saya rezeki zuriat selama setahun...
Sy beristighfar... memohon ampun pda Allah andai kata2 saya dulu memakan diri saya sendiri... dan akhirnya.. selepas genap setahun brkahwin.. kami dikurniakan rezeki anak..saya disahkan mengandung...
maaf kalau sy kata.. mgkin kata2 awak.. permintaan awk dulu.. awk berdoa "biarlah rezeki anak ni dtg bila selesai master".. mgkin ni menjadi salah satu sbb.. wallahualam...
Ape2 pun teruskan berusaha dan percaya pada ketentuannya...

Nisa Alias said...

rezeki di tangan Allah dik, ada jodoh cepat, ada jodoh lambat, ada cepat dapat anak ada lambat..semuanya drpd Allah..banyak berdoa tau..insyaAllah, Allah dengar doa kita =).. follow blog akak nisaalias.blogspot.com

dillataib said...

it's perfectly normal to feel jealous. i feel u babe.

but Allah knows best kan. and He'll grant your wish when the time is right.
keep on believing and have faith!

*aku pun blk kampung boring dh org tanye bile nk kahwin. never ending questions la we all kaum hawa ni kena hadap. kuikui