November 17, 2011

Winter sudah bermula(Malaysia Version)

Assalamualaikmum wbt dan dah tido ker?Confirm yg tgh baca tak tido lagi.hihi

Btw,terima kasih kepada yg sudi baca dan bagi feedback entry lepas.Tak lah ramai macam pemes blogger.Yelah blogger cikai makan ciku jer.hahahaha.Untungla jadi blogger pemes.hihihi

Mungkin agak jelik ye bila aku cakap winter malaysia version dah bermula.Yelah ape hal nak feeling winter lak dah kau dok Malaysia specifically Terengganung.Kebulur nok gi oversea ker gane?huhuhu.Salji di negara orang,ujan di negara sendiri.Lebih baik hujan dari salji.Hah?Ada ker?

Yelah bagi org kais pagi makan roti,kais petang makan mihun sup jer ni..mana lah pernah jejak tanah negara 4 musim.Sabah pon tak pernah jejak apatah lagi nak tengok salji.Kecik-kecik tgk org kisar ais nak buat ABC.Kemain excited.hu..salji salji.Yelah budak kampung.

Musim-musim hujan gini lah spesis2 macam aku ni nak feeling pakai baju tebal bagai.Musim panas kau pakai sweater dgn baju berlapis-lapis memang orang pandang pelik.So,mmg aku pelik ahh bila ada org snggup berfesyen 2 3 4 lapis demi nak up to date wahal suhu hampir 40 darjah celcius.

So,pada yang tak berkemampuan gaya aku nih..cepat-cepat lah pegi bundle cari winter-coat pon tak pe.Kau pakai lah gi kelas pon.pakailah nak g joging(?) pon.Paling dahsyat ke kutuk.Yang penting konfident mesti tinggi!hahahaha

Aku ada tips utk siapa yg tak memcuba.Waktu ujan tengah lebat tu,korg g dok lua umah jap dlm 10-15min.badan kasi gigil2 siket.Berlari masuk bilik air dan mandi tapi jangan mandi air panas.lepas mandi,masuk bilik ON kipas full-speed.jgn sarung baju dulu.Agak2 puas hati.pakai baju berlapis2,sweater,stoking.Masul blanket.ahaaa..memang syok.Bangun tido jer,makan megi dlm periuk.Feeling abes!

-Alah musim ujan,orang panggil musim tengkujuh lah minah.Tak pun musim bah or banjir.Yang kau dok feeling winter kenapa?Wehh jadi Malaysia lah siket.Tak ada semangat keMALAYSIAan lah!

So,terima kasih sudi membaca.Sekadar idea merapu yang datang secara tetiba.

4 comments:

Ajim said...

time winter ni la malas nak buat fyp hahaha

.:hana radzi:. said...

aslkm..nak jemput tuan blog join my 1st GA :)

iQapiQa said...

Ajim,tggl bpe ari jer lg nk siapkan FYP.

iQapiQa said...

hana radzi,bleh join ker lg?